Scroll naar beneden voor meer honden...

Sinds maart 2015 zijn de Nederlandse honden te vinden via: dierenliefdelimburg.123website.nl

Voor een compleet overzicht van de asieldieren kunt u het beste kijken op de website of Facebookpagina van het dierenasiel zelf. Een overzicht van de dierenorganisaties in Limburg vindt u via: http://dierenliefdelimburgvoorbelgie.simplesite.com/416873583 

Onderstaand aanbod wordt met regelmaat bijgehouden om u zo up-to-date mogelijk te informeren.Mocht u toch onverhoopt onjuiste informatie aantreffen, dan kunt u contact met ons opnemen via: dierenliefde@hotmail.com.

Dierenliefde Limburg is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke informatie maar proberen de informatie zo zorgvuldig mogelijk over te nemen van de dierenorganisaties.

 • Metteke heeft BAAS

  Metteke is een Fox meisje, dat vermoedelijk geboren werd in 2010. Als je haar ziet, lijkt het ook of er iets van Jack Russel in zit. Ze kwam als vondeling in het asiel van Sint-truiden terecht en daar weten ze niet exact hoe oud ze is. Ze wordt op 10 jaar geschat. Metteke kwam als een hoopje ellende in het asiel binnen. Bang, graatmager, wondes, ontstekingen… Het werd wel duidelijk dat Metteke erg geleden had. Metteke heeft een slechte rug met zware artrose. Metteke is en blijft dus een medisch zorgenkindje: ze staat op medicatie en moet opgevolgd worden. Ze kan geen lange wandelingen doen of met balletje spelen: ze zoekt vooral rust en begrip.Ondertussen verblijft ze in een pleeggezin en bloeit ze meer en meer open. Ze is ook zindelijk. Metteke is een onzeker meisje, ze houdt niet van vreemde mensen en durft ook van zich afbijten als mensen zich te snel opdringen. Maar eens ze je vertrouwt, is ze lief en geniet ze van je gezelschap. Aanrakingen vindt ze niet zo leuk, ze is liever gewoon bij je in de buurt. Om die reden kan zij niet geplaatst worden in een gezin met kinderen. Ze houdt ervan hersenwerkjes op te lossen en snoepjes te zoeken.Metteke zoekt mensen die hun goed hart laten zien en haar in hun huis verwelkomen, zonder verwachtingen of druk. Een rustige en stabiele reu zou wel een optie kunnen zijn. Van katten houdt ze absoluut niet. Metteke zoekt een warme plek om tot rust te komen.
  Interesse om haar te adopteren ? Dan kan je de vragenlijst invullen (http://www.dierenasielsinttruiden.be/dieren-in-het-asiel/adoptieprocedure-honden) en deze mailen naar: vragenlijst@dierenasielsinttruiden.be

 • Lieve Luna zoekt vriendelijke baas

  Luna is een prachtige kruising Border Collie die geboren werd in februari 2016. Luna kwam in het asiel van Sint Truiden terecht na een inbeslagname: ze werd zwaar verwaarloosd en bracht haar leven door zonder sociaal contact. Intussen is Luna enorm verbeterd: ze is gegaan van een bange hond die niet uit haar mand durfde te komen naar een leergierige meid die graag hersenwerkjes oplost en graag speelt. De metamorfose is groot. Maar, het onzekere meisje zit nog in Luna. Mannen vindt ze eng, en eens ze zich aan iemand gehecht heeft, heeft ze moeite om iemand nieuw toe te laten. Luna zoekt daarom een thuis waar geen kinderen aanwezig zijn, liefst bij iemand die alleen is. Luna kan niet met katten opschieten. In het asiel denken ze dat ze best als alleenhond geplaatst wordt. Luna is zindelijk en al een beetje gewend aan het leven in huis. Wandelen lukt ook al goed, maar ze schrikt soms van prikkels en valt soms uit naar honden/mensen.
  Eens Luna je vertrouwt, is ze echt een fijn meisje: intelligent, actief, aanhankelijk.
  Luna zoekt mensen die veel geduld hebben. Wie schenkt deze mooie meid een warme mand?
  Je kan een vragenlijst invullen via www.dierenasielsinttruiden.be . Deze lijst kan je dan mailen naar vragenlijst@dierenasielsinttruiden.be.

 • Robin zoekt baas

  Robin is een knappe zwarte kruising Labrador reu en verblijft in dierenasiel Sint-Truiden. Robin werd in beslag genomen. Hij leefde niet in de meest hondvriendelijke omstandigheden! Nu is hij vrij voor adoptie en zoekt hij een gepast thuis. Zijn geboortedatum wordt geschat op januari 2012. Robin is een lieve en gezellige hond! Ondanks zijn leeftijd is hij nog actief en energiek. Hij wandelt fijn aan de leiband en geniet van een deugddoende wandeling! Te lang wandelen gaat niet omdat zijn ellebogen niet zo goed zijn, maar hij kan meermaals per dag kort wandelen.
  Robin is zindelijk, maar niet echt gewend aan het leven in huis: daardoor is hij snel overprikkeld en dit vertoont zich in 'steelgedrag'. Hij steelt dan voorwerpen en eten. Dit is vermoeiend en vergt een speciale aanpak de eerste weken na adoptie. Dierenasiel Sint-Truiden zoekt dan ook mensen die gemotiveerd zijn om hiermee om te gaan en de tips van het asiel op te volgen. Robin is een hele vriendelijke en lieve hond, maar heeft wel een lichte vorm van bezittingsdrang. Als mensen niet juist daarmee omgaan, houdt dat risico's in.
  Gelukkig is hij gek op snoep en knabbels. Hier ruilt en werkt hij graag voor. Een Kong vindt hij ook super leuk en is ideaal wanneer hij even alleen is. Robin is een erg mensgerichte hond. Robin is een prachthond als je een kameraad voor het leven zoekt. Hij heeft een duidelijke Will to Please. Hij heeft alleen even een paar dagen gewenning nodig.

 • Wie helpt Vicky aan een goed thuis?

  Vicky is een kruising Chow-Chow geboren in het begin van 2011. Vicky wacht ondertussen al 2 op een lief baasje.
  Vicky heeft een prachtige bruin-zwart gemêleerde langharige vacht en heeft een schofthoogte van 47 cm. Oorspronkelijk komt Vicky uit Orihuela, Spanje, waar ze werd binnen gebracht met puppies, die allemaal geadopteerd zijn.
  Momenteel bevindt Vicky zich in de opvang in België. Ze is een hele energieke dame en vindt het heerlijk om buiten te zijn. Ook gaat ze graag wandelen. Haar toekomstige baasje moet wel stevig in zijn schoenen staan want ze is sterk, maar met de juiste begeleiding en rust en regelmaat zal dat helemaal goed komen.
  Vicky kan goed met soortgenoten omgaan, maar wordt het liefste geplaatst bij een onderdanige reu.
  Ook is ze waaks en als ze denkt dat er iets niet in orde is, zal ze zeker blaffen! Maar ook hierin is Vicky goed corrigeerbaar.
  Vicky zoekt een baasje die haar regelmaat en een consequente opvoeding/ begeleiding kan geven.
  Vicky is heel graag buiten dus een tuin is zeker een must. Een blokje om in een drukke buurt of stad is voor haar niet haalbaar.
  Met katten kan ze beslist niet om gaan.Voor meer info kan u mailen naar: adopties.lorea@hotmail.com of via: info@lorea.be of via het contactformulier op de website https://lovingrescuedanimals.weebly.com/.
  U kunt ook bellen naar 0475 89 14 89. Wilt u dan wel even een berichtje inspreken zodat we u kunnen terugbellen als u hulp nodig heeft bij het één of ander.

 • Dollar is GEADOPTEERD

  Dollar is een Amerikaanse bulldog reu van maar 5,5jaar jong. Hij werd aan het asiel in Kinrooi afgestaan wegens scheiding en verhuis van de baasjes. Dollar heeft zelfs een stamboom.
  Maar dollar is doodongelukkig in het asiel. Dit is niet levenswaardig zo...
  Hij sluit zich compleet af, weigert elke toenadering.
  Hij zit op een grote speelweide, waar hij deels hoge begroeiing heeft alsook uiteraard een hok. Hij weigert zelfs het hok in te gaan maar verkiest liever in de gietende regen tussen de hoge begroeiing verborgen te blijven liggen..
  Hij tolereert de medewerkers van het asiel op de speelweide, maar wanneer ze te dicht komen, verwittigt hij hen.
  De medewerkers van het asiel hopen dat als Dollar in een normale stressloze thuissituatie komt dat hij mits veel tijd misschien terug zal openbloeien .
  In het asiel boekt hij helaas geen vooruitgang. Hij is n buitenleven gewoon en mits geschikte huisvesting buiten moet hij dus zeker niet in huis! ( voelt hij zich vermoedelijk initieel zelfs extreem oncomfortabel bij). Gelieve enkel te reageren al u een serieuze kandidaat bent en als u zeker bent dat u hem een goeie kans wilt geven. U begrijpt genoeg hondentaal om veilig met hem om te gaan.
  Bij interesse, a.u.b. mailen met een duidelijke thuisbeschrijving en uw hondenkennis naar sofie@vzwdiereninnood.be

 • Thor is geadopteerd

  Thor werd gevonden. Thor is een kruising Mechelaar met, vermoedelijk, Bull Terrier. Hij is geboren op 6 juli 2016. Thor is een hele vriendelijke hond naar mensen. Hij vindt iedereen leuk, wilt met iedereen spelen en ook iedereen mag hem aaien. Hij is gék op speeltjes. Een bal, touw, piepertje, pluche… alles wat kan dienen als speeltje, vindt Thor fantastisch!
  Deze energieke man zoekt een eigenaar die zelf op zoek is naar een actieve hond. Thor ziet het al voor zich: samen door de bossen wandelen, in de tuin spelen, etc. etc.
  Hij kent al wat commando's en is verder ook heel leergierig. Helaas is Thor geen fan van andere dieren en hij zoekt ook een tuin waar hij lekker actief kan zijn.Hij wordt niet geplaatst bij kinderen. Interesse? Info@dierenasielgenk.be